top of page

Korp blir en del av Paues Åberg Communications

Korp Kommunikation (Korp), en byrå inom finansiell och strategisk kommunikation, blir en del av den strategiska kommunikationsbyrån Paues Åberg Communications. Syftet med transaktionen är att skapa ett ännu mer attraktivt kunderbjudande och ökad tillväxt.


Korp Kommunikation grundades 2020 av Linna Österman och Hélène Westholm. Byrån är specialiserad inom finansiell och strategisk kommunikation. Under det brutna räkenskapsåret, 2021/2022, omsatte Korp Kommunikation över 11 miljoner kronor.


- Redan från starten har det gått väldigt bra för Korp. Vårt koncept Kommunikationspartner är attraktivt för kunderna; med utgångspunkt i den strategiska och finansiella kommunikationen hjälper vi kunderna att bli bättre i all sin kommunikation. Många av våra kunder är små och medelstora bolag på börsen eller på väg dit, men vi har också flera större företag och organisationer på kundlistan, säger Linna Österman, grundare och vd på Korp Kommunikation.


- Vår kundbas har vuxit snabbt och många av kunderna efterfrågar ett bredare tjänsteutbud. För att stärka vår tillväxt har vi under en tid letat efter en lämplig partner på vår fortsatta resa. Sedan i höstas har vi haft förmånen att arbeta tillsammans med Paues Åberg i ett antal kunduppdrag och insett att vi matchar varandra på ett mycket bra sätt. Under våren tog vi det gemensamma beslutet att slå ihop verksamheterna, säger Hélène Westholm, grundare och partner på Korp Kommunikation.


- Genom den här affären blir vi en ännu mer komplett kommunikationspartner för våra kunder. Förutom finansiell kommunikation och IR-rådgivning, får kunderna nu även tillgång till ett bredare utbud av tjänster inom Corporate Communications men också Public Affairs. Som delägare i Paues Åberg kommer vi fortsatt ha ett starkt engagemang att utveckla verksamheten, säger Linna Österman.


Från och med juli kommer Korp Kommunikation att integreras i Paues Åberg och verksamheten kommer att bedrivas från Paues Åbergs lokaler på Karlavägen i Stockholm. Ambitionen är att tillsammans skapa en av Sveriges mest attraktiva kommunikationsrådgivare.


Om Korp Kommunikation

Korp Kommunikation grundades 2020 av Linna Österman och Hélène Westholm. Byrån hjälper företag och organisationer till bättre kommunikation, ofta med utgångspunkt i den finansiella kommunikationen. Bland kunderna finns små- och medelstora bolag på börsen eller på väg dit men även större företag och organisationer.


Korp har idag fyra medarbetare, som alla kommer att bli anställda hos Paues Åberg Communications: Hélène Westholm, Linna Österman, Elin Paues och Jonathan Segerström.


För mer information, vänligen kontakta:

Linna Österman, grundare och vd, Korp Kommunikation, tel: 070-549 56 49, linna.osterman@korpkom.se


bottom of page