top of page

Så hjälpte vi Presto till en ny webbsida

Korps kund Presto AB lanserade nyligen en ny webbsida - med ny struktur, design, SEO-optimering och därmed ökat fokus på kunden. Arbetet har pågått sedan juni 2022 och Korp Kommunikation stod för projektledning och textproduktion i projektet.


Presto är Nordens ledande aktör inom skydd mot brand och olycka och erbjuder företag och organisationer helhetslösningar inom området. Företaget växer snabbt och utvecklas inom många olika delar. I somras hade det blivit dags att utveckla och förbättra företagets hemsida.


Utmaningen Presto har de senaste åren genomgått stora förändringar och har gått från att vara ett produktorienterat företag till en helhetsleverantör – med ett brett utbud av utbildningar, rådgivning, produkter och service.


Målet för detta projekt var att skapa en ny modern hemsida som var säljfokuserad, lättnavigerad och SEO-optimerad, och samtidigt reflekterade det nya helhetserbjudandet. Parallellt med projektet tog Presto även fram dels ett nytt bildspråk och kompletterade med en uppdaterad grafisk profil.


– Vår vision är "Tillsammans räddar vi liv". Det betyder att vi vill göra det enkelt för företag och organisationer att tillsammans med oss skapa trygghet, både i sin verksamhet och för sina medarbetare. Det ville vi återspegla på vår nya hemsida, säger Emma Bratt, kommunikationsansvarig på Presto.


Projektet För att lösa problemet satte Presto ihop en projektgrupp bestående av dels interna resurser – utvecklare, designer och kommunikatör – och dels av externa resurser.

– Vi är ett snabbväxande företag och vi var många som var nya på Presto. Därför behövde vi stöttning kring bland annat projektledning, koncept och textproduktion för att få upp tempot. Vi har jobbat med Korp i tidigare projekt och de känner till vår verksamhet väl sedan innan. Tidsplanen var kort så vi är glada att vi tog den stöttning vi behövde för att kunna ro webbprojektet i hamn, berättar Emma Bratt.Resultatet I slutet av oktober 2022 lanserades Prestos nya hemsida, med en ny förbättrad struktur, uppdaterad design, nya texter och bilder som följer Prestos nya bildmanér. Emma berättar att den interna responsen hittills har varit bra.

– Vi är jättestolta över vår fina nya hemsida! Hemsidan är både snabbare och sökordsoptimerad vilket innebär att kunderna har lättare att nå oss och ta del av vårt erbjudande precis som vi önskade.


– Jag är väldigt glad att vi tog hjälp av Korp, de har varit väldigt dedikerade oss och det känns tryggt att ha haft med dem i vår stora förändringsresa, avslutar Emma Bratt.


Se resultatet på www.presto.se.Behöver ditt företag också hjälp med projektledning inom kommunikation?


bottom of page