top of page

Sökes: Konsult inom strategisk och finansiell kommunikation

Korp Kommunikation växer och vi behöver bli fler! Nu är vi på jakt efter en fartfylld kommunikatör eller ekonom som vill utvecklas inom strategisk kommunikation och finansiell kommunikation. Kanske är det du?

Korp är en kommunikationsbyrå som brinner för att hjälpa växande företag att utveckla sitt finansiella varumärke och sin strategiska kommunikation. Vi söker dig som vill arbeta i ett mindre bolag där du får ta stort eget ansvar. Här blir du en del av ett tajt gäng med högt tempo och framåtanda.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationskonsult arbetar du som rådgivare till växande företag, på börsen eller på väg dit. Våra kunduppdrag är spännande och vi jobbar ofta nära företagsledningar i börsnoterade företag.


Kort sammanfattat kan man säga att vi hjälper våra kunder att formulera vilka de är, vart de är på väg och hur det ska ske. Oftast tar vi utgångspunkt i den finansiella kommunikationen och de budskap som bolaget vill få ut till sina investerare. Tillsammans med kunden producerar vi års- och hållbarhetsredovisningar, delårsrapporter och prospekt, men även strategiska dokument som affärsplaner och kommunikationsstrategier. När grunden finns på plats, hjälper vi ofta kunden att få ut budskapen i verkligheten genom bland annat pressmeddelanden, webb, sociala medier och internkommunikation.

Ditt jobb hos oss kommer att vara brett och inkludera allt från sälj och strategiarbete till projektledning och textproduktion. Stor variation utlovas! Bland annat kommer du att:

  • vara delaktig i kundrelationer och försäljningsprocess,

  • hjälpa till i alla faser i våra kundprojekt – strategi och koncept, projektledning och leverans, och

  • jobba med intern utveckling av vår egen verksamhet, till exempel processer, försäljning och marknadsföring.

Eftersom vi än så länge är en liten organisation, hjälps vi åt att driva och utveckla verksamheten. Det betyder att vi tillsammans löser problem, hjälper varandra, gör det som behöver göras och skippar all prestige. Det gör även att du får goda möjligheter att vara med och styra dina arbetsuppgifter. Vi tycker det är en del av tjusningen med att vara på en mindre byrå!


Vårt erbjudande till dig


Höga förväntningar – stor utveckling. Våra uppdragsgivare har höga förväntningar på oss. Det ställer höga krav på oss som individer och som team, men ger också stora möjligheter för dig. Hos oss kommer du både att få bred kompetens inom finansiell och strategisk kommunikation och möjlighet att fördjupa dig.

Utvecklande arbete med balans i livet. Vi vill erbjuda en bra arbetsplats, där du som medarbetare har ett roligt och utmanande jobb – kombinerat med trygghet och balans i livet. Visst har vi intensiva perioder, men för det mesta jobbar vi åtta till fem. Självklart erbjuder vi tjänstepension för alla våra medarbetare.


Centrala lokaler – möjlighet till hemmajobb. Korp Kommunikation sitter i fina lokaler på Vasagatan, centralt i Stockholm. Vi är för det mesta på kontoret, men erbjuder även vissa möjligheter till hemmaarbete.

Vem vi söker

Vi söker en engagerad person med höga ambitioner, som är utåtriktad och som gillar att knyta nya kontakter. Det är viktigare vem du är än vad du har gjort förut, men antagligen har du det mesta av detta:

  • Du är en problemlösare som gillar konsultrollen, att skapa bra kommunikation i olika former, och drivs av att kunden blir nöjd

  • Vilja att utvecklas inom finansiell och strategisk kommunikation samt hållbarhetskommunikation

  • Duktig projektledare som kan ta ansvar och arbeta självständigt

  • Förmåga att formulera sig väl på svenska och engelska

  • Öga för detaljer

  • 2-3 års erfarenhet från kommunikation, finansiell kommunikation och/eller hållbarhet är en fördel

  • Relevant högskoleutbildning

Förutom detta, får du gärna vara intresserad av börs, finans och affärsstrategi. Erfarenhet av contentproduktion, sociala medier för företag och webbredigering är en fördel. Om du dessutom är en trevlig prick som bidrar till trivseln i teamet, är det ett stort plus i kanten!


Intresserad?

Tror du att du kan vara vår nya konsult inom finansiell och strategisk kommunikation? Ansök genom att skicka CV och personligt brev till linna.osterman@korpkom.se.

bottom of page