top of page

"Våga dela med dig av dina idéer"

Hur är det att jobba som kommunikationskonsult? Vårt senaste tillskott på byrån, Jonathan Segerström, delar med sig av reflektioner från sina första månader på Korp Kommunikation.

I september 2022 bytte jag jobb. Från att ha studerat heltid i fyra år och under somrarna arbetat på ABB Robotics, en global automationsjätte, gick jag till ett heltidsjobb på Korp Kommunikation, en liten kommunikationsbyrå i Stockholm. Ett stort kliv! Att komma till en ny arbetsplats är alltid speciellt. Nya intryck, miljöer, kollegor och arbetssätt som på kort tid går från att vara främmande till att bli en del av vardagen.


Från början var jag inte helt säker på hur arbetet skulle se ut, men redan under första veckorna blev det mycket tydligare. En markant skillnad är bredden på arbetet. I en multinationell organisation blir arbetet relativt specialiserat med tanke på företagets storlek. På Korp Kommunikation kan jag under en och samma dag få arbeta med så skilda saker som konceptutveckling, projektledning, rådgivning, sälj och textproduktion. En variation som jag värderar högt!


Som kommunikationskonsult på Korp jobbar jag varje dag tillsammans med några av landets mest spännande bolag, både på och utanför börsen. Vi arbetar nära företagsledningar och hjälper bland annat till att formulera vilka företagen är, vart de är på väg och hur det ska ske.


Mina första månader på Korp har varit väldigt utvecklande. Här är några insikter från min första tid på byrån:


1. Dina idéer är värdefulla och får genomslagskraft. Våga dela med dig av dem!


2. Hitta mentorer som hjälper dig att utvecklas som person och i arbetet – jag har turen att ha flera.


3. Vårda dina kundrelationer på samma sätt som vänskapsrelationer – det lönar sig i slutändan.


Vill du också jobba på Korp Kommunikation? Vi är alltid på jakt efter duktiga projektledare och skribenter inom finansiell och strategisk kommunikation.bottom of page